Autobusové lístky

ANGLICKO-Brusel-Dover-London-Birmingham-Peterborough-Derby-Sheffield-Bradford
NEMECKO- Dresden-Berlín-Magdeburg-Hannover-Bremen-Hamburg.
              
 

Letenky

Letenky do celého sveta
 

Nádherné Slovinsko s návštevou romantického jazera Bled

Destinácia: Slovinsko
Kód zájazdu: 1305157
Cena od: 249 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

13.09.2024 3 dni First Minute 249 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Spoznajte Slovinsko, očarujúcu krajinu, s ktorou si nás tak často mýlia. Nádherná príroda, romantické jazero Bled, hrad vtesaný do skaly, jazda vláčikom po jednej z najdlhších jaskýň na svete, hlavné mesto Ľjubľjana a ochutnávka vína pri najstaršom viniči na svete, ktorý je zapísaný v Guinnesovej knihe rekordov.

Program :
1.deň :
odchod autobusom zo Slovenska v ranných hodinách. Prvou krátkou zastávkou bude Ptuj – jedno z najstarších vinárskych mestečiek v Slovinsku.
Ďalej bude vaša cesta pokračovať do druhého najväčšieho mesta v Slovinsku – do Mariboru, kde  nájdete najstarší vinič na svete, ktorý má viac ako 400 rokov a je zapísaný v Guinnesovej knihe rekordov. Nebude chýbať ani ochutnávka vína.
Okrem toho uvidíte Mariborský hrad, Františkánsky kostol sv. Panny Márie, radnicu, morový stĺp, vodnú vežu,… Individuálne voľno. Odchod na hotel. Nocľah.

2.deň :
po raňajkách odchod z hotela k pôvabnému jazeru Bled, ktoré je obklopené julskými alpami s kostolíkom uprostred. Azúrovo-smaragdová hladina jazera nevypadá lákavo len na pohľad, voda je priezračná do hĺbky niekoľko metrov, i keď stojíte priamo na brehu.
Mestečko Bled slúžilo predovšetkým na rekreáciu. Na turistické letovisko sa Bled začal meniť už v roku 1855, keď švajčiarsky lekár Arnold Rikli, zaoberajúci sa vodoliečbou, si ako prvý uvedomil ohromný potenciál tunajšej klímy a založil liečebný inštitút. Záujem o jeho moderné metódy bol obrovský a vybudoval ešte väčšie kúpele. V roku  1903 získal Bled zlatú medailu na medzinárodnej kúpeľnej prehliadke a neskôr bol oficiálne zaradený medzi najdôležitejšie turistické miesta Rakúsko - Uhorska.  Neskôr ho využívali aj rôzny svetoví politici. S kostolíkom uprostred jazera sa spája niekoľko legiend a tradícií. Dodnes, ak si tu ženích chce zobrať svoju nevestu, musí ju vyniesť po 99 kamenných schodoch hore do veže.
Zaujímavosťou je aj to, že jazero dosahuje v letných mesiacoch teplotu 26 stupňov a žije v ňom 19 druhov rýb.
Pri jazere sa pred storočím stretávala smotánka vtedajšej rakúsko-uhorskej monarchie. Zastavíme sa aj na Bledskom hrade, z ktorého sa vám naskytne úžasný výhľad na jazero a okolie.
V popoludňajších hodinách spoznáte hlavné mesto Slovinska – Ljubľjanu, mesto romantických mostov.
Známym symbolom mesta je drak, ktorý symbolizuje odvahu a silu a spája sa s legendou. Prejdete sa po unikátnom Dračom moste, ktorý bol prvým mostom v zemi pokrytý asfaltom a jeden z prvých mostov v Európe vystavaný za použtia betónu.
V Ljubľane uvidíte aj známe Trojmostie, ktoré vytvára akýsi celok troch mostov s bohatým zábradlím, lampami a schodišťami, ktoré vedú nad terasy nad riekou. Zhliadnete tržnicu s kolonádou, Františkánsky kostol, Ljubľjanský hrad, Ljubľjanskú katedrálu. Individuálne voľno. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

3. deň :
po raňajkách navštívite jednu z najslávnejších a najnavštevovanejších atrakcií Slovinska – prekrásnu Postojnú jaskyňu, ktorá patrí k najdlhším jaskyniam v Európe. Celý systém jaskýň Postojna pozostáva z 20,5 kilometrov chodieb vytvorených riekou Pivkou. Teplota v podzemí sa pohybuje medzi 8-10 stupňov. V jaskyni sa povozíte vláčikom a kúsok prejdete aj so sprievodcom pešo.
Krasová jaskyňa v najkrajších sieňach – špagetovej, bielej a červenej doslova berie dych. Žije tu aj unikátny živočích - macarát jaskynný prezývaný ,,ľudská ryba", ktorý dokáže žiť niekoľko rokov bez príjmu potravy. Prispôsobil sa životu v úplnej tme.
Poslednou zastávkou bude jedinečný Predjamský hrad, ktorý vyzerá, akoby vyrastal zo skaly. Je vsadený do vysokého skalného útesu. Patrí k najfascinujúcejším hradom na svete a taktiež k najvďačnejším fotografickým námetom v Slovinsku. Po návšteve hradu odchod autobusom na Slovensko v popoludňajších hodinách. Príchod na Slovensko vo večerných hodinách.
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3* hoteli
2 x raňajky
prehliadku Maribora
prehliadku Ljubľany
služby overeného sprievodcu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
príplatok za jednolôžkovú izbu 45 € / osoba / noc
prípadná pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba / noc
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň

nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz)
Sereď 9 € (garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Bratislava 0 € (garantovaný zvoz)
Všetky nástupné miesta budú realizované
ochutnávka vína v Maribore v pivnici pri najstaršom viniči na svete - cca 7 € ( 3 druhy vína )
Postojná jaskyňa + Predjamský hrad 
- dospelá osoba - cca 40 € 
hrad Bled 9,50  € / dospelá osoba po skupinovej zľave,  7 € / študenti, 5 € / deti do 14 rokov
loďky k ostrovu na  jazere Bled 12 € / osoba


Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Kontaktujte nás

Potrebujete poradit s výberom dovolenky, alebo vypracovať ponuku na mieru?
Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Generované systémom ProfiTour